Mutfaklarımızda hiç de hoş karşılanmayan gök ve Altın sineği bu türe girer. Bunların biçimi adi karasineğin biçiminde çok benzer. Sadece mikroskopla görülebilen bazı özellikleri farklıdır.Bu sinekler genellikle kara türden daha iri olur. Gölgelerinde madeni yeşil yada mavi bir pırıltı görünür. Leş sineği adı bu böceklere yumurtalarını etlere bıraktıkları için verilmiştir. Leşlerin içindede bu sineklerin larvaları yada kurtlarına rastlanır. Bu yüzden halk arasında gök et ve altın türleri Kurt diyede tanınır
Leş sineği çürümüş besinlerlerden çıkan sıvılar yada çiçeklerden emdiği bal özüyle beslenir. Bu sıvıların esnek bir boru yada hortumla emer. Bu hortumu sineğin ağız parçaları oluşturur. Her hortumun ucunda hem de ayaklarda tad organlarım vardır. Sinek yenecek bir maddenin üzerinde yürüdüğü zaman otomatik olarak besin alır. Deneyler sırasında leş sineği şeker eriyiği içirilmiş bir yastıkçığa usulca konulduğu zaman böceğin ayakları değer değmez hortumun açıldığı ve yiyecek için bir yoklamaya başladığı görülmüştür. Bir leş sineği besin bulduğu zaman daireler çizerek aranmaya başlar. Daha fazla besin buldukça dairelerde daralır. Bu içgüdülerini yol açtığı bir davranıştır. Böylece hayvanın besim depolarından en iyi şekilde yararlanmasını da sağlar. Besin az olduğu taktirde sinek daha geniş bir alanı araştırır. Ama iyi bir kaynak bulduğu zamanda beslenmek için orada kalır. Leş türünün hayat dönemi sineklerin çoğunun yaşayışına benzer. Dişisine yumurtalarını uygun bir resimin üzerine döker larva yada kurtlar bununla beslenir, sonradan pupa haline dönüşür.15 gün sonra ömürleri kısa olan erginler halinde ortaya çıkarlar. Leş sineğinin ilginç yönü türlerin hayat hikayelerinin değişik olması ve bazı cinslerin yumurtalarını acayip yerlere bırakmalarıdır.
Dışı sinek yumurtalarını leşin üstüne, yaralanma sonucu ortaya çıktığı bir yer, yada hayvanın göz çukurlarına, ağzına gövdesindeki diğer açıklıklarınlara bırakır. Koyun yetiştiren Çiftçiler, bazı türleri zararlı sayarlar. Çünkü bunlar yumurtalarını yaralar ve dişi koyunların çiftleşme organlarındaki açıklıklara bırakırlar. Ayrıca sinekler evler içinde çok zararlıdırlar. Mutfak yada Kiler'de vızıldıyarak dolaşan o tanıdık gök sineği , herhalde yumurtalarını bırakmak için et arayan bir dişidir. Bir Kilerin Serinliğini ve karanlığı diğer türleri engeller ama leş sineğini etkilemez . Bu sinek, hanımlarının aldığı bütün tedbirlere rağmen yine de etleri erişmeyi başarır. Bazen Leş sineği larva doğurur .yani yumurtlama bir sebeple mesela uygun yer bulunamaması yüzünden geciktirdiğin zaman, yumurtalar dişinin içinde kalır. Bunlar orada çatlarlar ve dişinden larva yada kurtlar halinde çıkarlar.
Normal olarak Yumurtalar bir gün sonra çatlar. Larvalar bir hafta sonra, boyları on sekiz milimi bulduğu zaman pupaya dönüşür.